<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=windows-1252"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    <div class="moz-cite-prefix">On 11/09/14 20:13, Dove, Charles wrote:<br>
    </div>
    <blockquote cite="mid:0XB8L4U0JFLQ3H-01@fcdarsvrszms01p.fcb.com"
      type="cite">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
        charset=windows-1252">
      <meta name="Generator" content="Microsoft Word 14 (filtered
        medium)">
      <style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
      <div class="WordSection1">
        <p class="MsoNormal">To support:<o:p></o:p></p>
        <p class="MsoNormal">     unixODBC mgr installed and valid
          connections in <b>odbc.ini</b> test via
          <b>isql<o:p></o:p></b></p>
        <p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
        <p class="MsoNormal">Tried to get this working with the
          SAS/Access module and got the following errors<o:p></o:p></p>
        <p class="MsoNormal"><b><i><span style="color:red">Could not
                load /sas93/software/SASFoundations/9.3/sasexe/sasodb<o:p></o:p></span></i></b></p>
        <p class="MsoNormal"><b><i><span style="color:red">Dependent
                module /usr/local/unixODBC/lib/libodbc.a(odbc.so)  could
                not be loaded. Member odbc.so is not found in archive
                load module
                /sas93/software/SASFoundations/9.3/sasexe/sasodb<o:p></o:p></span></i></b></p>
        <p class="MsoNormal"><b><i><span style="color:red"><o:p> </o:p></span></i></b></p>
        <p class="MsoNormal"><b><i><span style="color:red"><o:p> </o:p></span></i></b></p>
        <p class="MsoNormal">Using the following lib statement in SAS  <span
            style="color:red">
            libname mydblib odbc datasrc=CIDDQ user=wc1a
            password=mypassword</span></p>
      </div>
    </blockquote>
    <br>
    Two possible things, either your build created a libodbc.so.1 in the
    .a, in which case its a simple matter of removing the .so.1 with ar,
    rename to .so and add back into the .a.<br>
    <br>
    Or the lib contains a 32 bit .so and SAS is looking for a 64 bit one
    (or the other way around).<br>
    <br>
    -- <br>
    Nick<br>
  </body>
</html>